1001 17TH STREET          





 

This office building lobby had been recently renovated, but a new owner viewed the lobby as sterile and cold.  The design team was given the challenge of energizing the lobby spaces, but in a cost effective way.  The existing lobby was well detailed and had quality materials, but potential was discovered in the existing architectural features and color was used to accent them and add energy to the space.  Seating areas were designed to give tenants and visitors areas for relaxation or a place for impromptu meetings.  Free-standing light kiosks were added to highlight the seating areas and up-light fixtures were added to brighten elevator lobbies.  Flat panel televisions monitors with new programming provide a view to the outside world and add life to the space.  McPherson Architecture provided the following services:
Interior Design
Graphic Design
Furniture Design & Procurement
Lighting Design
Construction Documents
Installation Assistance
Back to Projects
Next Project: ANTERO RESOURCES

ANTERO RESOURCES          





 

Fast-growing energy company Antero Resources urgently needed a new headquarters to accommodate their rapidly growing staff.  The McPherson team designed 98,000sf of office space at One Union Station, a new building scheduled for construction at the Union Station redevelopment project.  During lease negotiations, the design team analyzed the planning module of the building and changed the window mullion spacing to accommodate Antero office planning requirements.  Building systems were also analyzed and important information was provided to the lease negotiation team.  Antero desired a connecting stair with atrium to connect four floors of office space and facilitate communication between departments.  The McPherson team worked with Landlord’s architect and engineers to implement the necessary building modifications prior the start of core and shell construction.  Antero previously occupied a series of old buildings in lower downtown, and the atrium’s circular staircase symbolized the coming together of its people in one place.  To highlight the focus of the company, the design team was tasked with creating a geological theme that spoke to the Earth, its strata and the valuable resources within.  The design captured the energetic spirit of the company and created a working environment that focused on productivity.  McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Building Systems & Planning Analysis
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Interior & Exterior Signage Design
Construction Documents
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance
Back to Projects
Next Project: B + Y ARCHITECTS

B + Y ARCHITECTS               





 

B+Y Architects leased an old, deteriorated commercial building that had recently been home to junk.  The design team was asked to create a space that was evocative of the clients’ architectural work; residential design. Through the debris, the design team discovered potential in the building’s clear span open truss structure which allowed for unimpeded planning.  The team opened up the spaces and used residential construction materials on new architectural elements to express the unique work of the Architects.  Color added spirit to the space and old skylights were restored to bring natural light to the interior.  A second level mezzanine was created between the trusses and each space has its own staircase for access to the secluded meeting areas. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Building Systems & Planning Analysis
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Construction Documents
Lighting Design
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance

 

Back to Projects
Next Project: SOUTHPORT NC RESIDENCE

TANNING TECHNOLOGY





 

The 40,000sf corporate headquarters for Tanning Technology was designed for flexibility and change.  The open plan office space features “huddle” meeting rooms rooms central to each work group.  Furniture systems were utilized for workstations and full height panels for enclosed meeting rooms and support spaces.  Located at the top of a Denver Tech Center building, the space provided spectacular views in all directions.  Access to light and views was a primary design goal for the work environment. The office facility features a training center which accommodates 50 people and also featured a 2-story employee lounge located at the top of the building. The finish materials are organic in pattern and color, and derived from nature. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Building Systems & Planning Analysis
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Interior Signage Design
Construction Documents
Lighting Design
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance
Office Design

 

Back to Projects
Next Project: EDUCATION COMMISSION OF THE STATES

EDUCATION COMMISSION OF THE STATES





 

The 40,000sf offices of ECS are located on two floors of an old Denver building that centered around an atrium.  The space was being used for storage and back-of-house functions by a large institutional organization and its potential was overlooked.  ECS leased the space for their headquarters and the design goals were to foster communication and teamwork within the organization, and present a fresh, forward-looking image to their visitors.  The space features collaborative meeting spaces and open office areas with upbeat, dynamic colors.  The atrium space serves as reception area, and is also used as a multi-purpose room for special functions.  The atrium features a water wall which provides soft background sound to the adjacent office areas. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Building Systems & Planning Analysis
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Interior Signage Design
Construction Documents
Lighting Design
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance

 

Back to Projects
Next Project: BELCARO RESIDENCE

THERMO COMPANIES       





 

Thermo Companies purchased the Union Pacific Building and redeveloped it as office and restaurant space.  The ground floor became home to the Denver ChopHouse and Brewery, and the second floor became the corporate offices for Thermo Companies.  A penthouse was added to the building and it is now home to McPherson Architecture.  The building had been neglected over the years, and the design team encountered boarded up windows and a decayed interior that was a rabbit warren of small offices and work spaces. The design concept was to keep a sense of the past and the exterior walls were left as the designers found them; elegantly decayed. The interior space harkens back to town squares and front porches; and the cornice detail at office fronts houses mechanical ductwork.  The penthouse was added to the structure with girded trusses that are suggestive of old railroad trestles and the birth of the industrial age.  The steel staircase was designed to be exuberant, and economical at the same time.  The completed project is a unique work environment and quiet oasis adjacent to Coors Field. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Construction Documents
Lighting Design
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance

 

Back to Projects
Next Project: 707 17TH STREET