1001 17TH STREET          





 

This office building lobby had been recently renovated, but a new owner viewed the lobby as sterile and cold.  The design team was given the challenge of energizing the lobby spaces, but in a cost effective way.  The existing lobby was well detailed and had quality materials, but potential was discovered in the existing architectural features and color was used to accent them and add energy to the space.  Seating areas were designed to give tenants and visitors areas for relaxation or a place for impromptu meetings.  Free-standing light kiosks were added to highlight the seating areas and up-light fixtures were added to brighten elevator lobbies.  Flat panel televisions monitors with new programming provide a view to the outside world and add life to the space.  McPherson Architecture provided the following services:
Interior Design
Graphic Design
Furniture Design & Procurement
Lighting Design
Construction Documents
Installation Assistance
Back to Projects
Next Project: ANTERO RESOURCES

ANTERO RESOURCES          





 

Fast-growing energy company Antero Resources urgently needed a new headquarters to accommodate their rapidly growing staff.  The McPherson team designed 98,000sf of office space at One Union Station, a new building scheduled for construction at the Union Station redevelopment project.  During lease negotiations, the design team analyzed the planning module of the building and changed the window mullion spacing to accommodate Antero office planning requirements.  Building systems were also analyzed and important information was provided to the lease negotiation team.  Antero desired a connecting stair with atrium to connect four floors of office space and facilitate communication between departments.  The McPherson team worked with Landlord’s architect and engineers to implement the necessary building modifications prior the start of core and shell construction.  Antero previously occupied a series of old buildings in lower downtown, and the atrium’s circular staircase symbolized the coming together of its people in one place.  To highlight the focus of the company, the design team was tasked with creating a geological theme that spoke to the Earth, its strata and the valuable resources within.  The design captured the energetic spirit of the company and created a working environment that focused on productivity.  McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Building Systems & Planning Analysis
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Interior & Exterior Signage Design
Construction Documents
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance
Back to Projects
Next Project: B + Y ARCHITECTS

B + Y ARCHITECTS               





 

B+Y Architects leased an old, deteriorated commercial building that had recently been home to junk.  The design team was asked to create a space that was evocative of the clients’ architectural work; residential design. Through the debris, the design team discovered potential in the building’s clear span open truss structure which allowed for unimpeded planning.  The team opened up the spaces and used residential construction materials on new architectural elements to express the unique work of the Architects.  Color added spirit to the space and old skylights were restored to bring natural light to the interior.  A second level mezzanine was created between the trusses and each space has its own staircase for access to the secluded meeting areas. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Space Planning
Building Systems & Planning Analysis
Interior Design
Furniture Design & Procurement
Construction Documents
Lighting Design
Engineering Coordination
Construction Administration
Move-in Assistance

 

Back to Projects
Next Project: SOUTHPORT NC RESIDENCE

SOUTHPORT RESIDENCE





 

The Southport NC residence is located on the intra-coastal waterway near a Victorian town complete with fishing fleet and an abundance of historic Victorian homes.  The design goal was to build a new home reminiscent of the houses from the owners’ childhoods in nearby coastal areas.  The design idea was “coastal farmhouse” and featured family antiques, period light fixtures and hardware.  The home was constructed on pilings and designed to withstand hurricanes with modern structural systems, but once inside it is from another time, and authentic to the period. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Architectural Design
Interior Design
Construction Documents
Lighting Design
Engineering Coordination
Construction Administration

 

Back to Projects
Next Project: MCKINLEY MANSION

MCKINLEY MANSION





 

The 1891 McKinley Mansion had seen its fortunes rise and fall several times over the years, and when discovered by the design team, it was abandoned and forlorn. The design team restored it to its former grandeur and made it their offices. The spaces featured bright colors that were reminiscent of Victorian times, but spirited in their interpretation.  The 12,000sf main building and carriage house was originally designed to house a prominent Denver family and their live in staff, who appeared via a servants staircase and service corridor.  The restored mansion provided distinctive office and studio space for the design team who ushered the mansion into a new century. McPherson Architecture provided the following services:
Project Management
Restoration Design
Interior Design
Construction Documents
Construction Administration

 

Back to Projects
Next Project: TANNING TECHNOLOGY